Start.Wie zijn wij.Bestuur.Programma.Verslagen.Foto's en Filmpjes.Contact.

Vrouwen Kontakt Obdam

 

                                                             2019                                      Door Lida Poel

 

Schrijversgroep Sprank op 16 januari 2019

Onze eerste avond in 2019 was op 16 januari en werd verzorgd door de Schrijversgroep Sprank uit St. Pancras. Deze groep bestaat uit 4 mannen.

Nadat Ineke iedereen welkom heette begon ieder lid van de groep met een introductie van zichzelf. Ook hadden zij voorbeelden van hun werk (door hen geschreven boeken) mee, die ze hadden uitgestald op een tafel, en welke men tegen een leuk prijsje kon kopen.

Voor de pauze vertelden ze één voor één een verhaal en dit deden ze na de pauze nog een keer.

Zo was daar bv een verhaal over een opa die zijn kleindochter hielp met een spreekbeurt die zij moest houden over het milieu.

Of een verhaal over het sprookje “het paard van St.Pancras”.  In het wapen van St.Pancras komt namelijk dit paard voor.

Schrijver Siem de Haan had een gedicht geschreven, getiteld “Marianne”. Dit werd op deze avond heel mooi voor ons gezongen, met gitaarbegeleiding.

Verder was er nog een verhaal over twee broertjes die lootjes gingen verkopen, zodat hun moeder van de opbrengst een rollade kon klaarmaken voor de kerst. Dit zou anders te duur zijn voor het gezin.

Iedere schrijver had zijn eigen beleving bij het verhaal en dat werd vol spanning en ontroering naar voren gebracht. Ze maakten ook nog 3 dames blij met een boekje, middels een verloting.

Verder kreeg ieder lid een “Red de ijsbeer”-spel, een soort ganzenbordspel, mee naar huis.

Daarna bedankte Ineke de groep voor hun humoristische verhalen en wenste ze iedereen een “wel thuis”.                                                                                                                    

Jaarvergadering en kienen

Op 20 februari was de 16e jaarvergadering van het VKO over 2018.

Ineke deed een heel mooi openingswoordje en bedankt ook de bestuursleden voor hun inzet over het afgelopen jaar. De mededelingen werden gedaan door Ina en het jaarverslag werd voorgelezen door Lida. Het financieel jaarverslag kon men van te voren inzien en werd door Ina besproken.  Het was goedgekeurd door Tiny Mak en Gura van Kampen. De rondvraag werd gedaan door Anita en ook de sluiting van een geslaagde terugblik over het seizoen 2018.

In de pauze werd er een glaasje aangeboden namens de V.K.O.

Na de pauze gingen wij 6 rondjes kienen. Iedereen had een prijsje meegebracht en zo kon (bijna) iedereen weer tevreden met een prijsje naar huis.

Inmiddels is het nieuwe seizoen weer begonnen en wij hopen natuurlijk weer op een goede opkomst op de avonden die het bestuur voor U gereserveerd heeft.

 

Geweldig optreden trio Key2Hearts

Op 20 maart heeft Key2Hearts (vader Piet en twee dochters Lynn en Nienke Meester uit Wognum) voor ons opgetreden.

Anita heette iedereen (het was een goed gevulde zaal) van harte welkom en ze las ook een mooi lentegedicht voor. Daarna konden wij genieten van de mooie luisterliedjes. O.a. Lynn zong een liedje over de koning en de indiaan (een herinnering aan haar jeugd).

Vader Piet begeleidde alle nummers met zijn gitaarspel en zong zelf Yesterday, vertaald in het Nederlands en geschreven door Rijk de Gooyer.

Het was ook leuk hoe zij hun nummers toelichtten. Iedereen luisterde aandachtig en het was muisstil. Ze zongen o.a. Ken jij mij, van Trijntje Oosterhuis. Het duurt te lang van Davina Michelle, Margarita van Marco Borsato, en mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Stuk voor stuk prachtig gezongen. De stemmen van Lynn en Nienke klonken betoverend samen, zo ook in het nummer "Heel lang geleden", een medley van sprookjes die in hun jeugd verteld werden.

Na hun optreden werden zij in de bloemetjes gezet door Ineke en Anita deed het bedankwoordje. Na een daverend applaus ging iedereen, nog vol van de mooie avond, voldaan naar huis.

 

Magische show door David Nathan.

Op 17 april j.l. presenteerde illusionist David Nathan zijn allernieuwste magische show “Identity” voor het Vrouwen Kontakt Obdam.

Hier was veel voorbereiding voor nodig vanwege geluid en de effecten met de belichting.

De goocheldoos die hij voor zijn 5e verjaardag kreeg inspireerde hem toen al.

Toen David 10 jaar was zag hij in Duitsland een show van Hans Klok en het toeval wilde dat hij hem ontmoette in het hotel waar Hans Klok en David met zijn ouders overnachtte.

Maar de meeste inspiratie kreeg hij van Victor Mids. Hij heeft met hem samen gewerkt en daardoor ook veel geleerd.

David, met zijn 20 jaar, heeft al veel prijzen gewonnen en dit is dan ook zijn beroep geworden.

Met veel humor vertelde hij over zijn acts die hij daarna vertoonde aan ons.

Je probeerde hem zo goed mogelijk in de gaten te houden, zodat je de truc doorkrijgt, maar David was ons te slim af.

Ook betrok hij ons bij een act door middel van kaarten. Het klopte allemaal. Ongelooflijk.

Dat David een veelbelovend illusionist is, was duidelijk voor ons.

Nadat Ina het bedankwoordje had gedaan konden wij weer terugkijken op een bijzonder geslaagde avond.                                                                                                                                         

Gezellige dagtocht.

Op 9 mei j.l. gingen een aantal dames van Vrouwen Kontakt Obdam met de bus van Hipporeizen een dagje uit naar Stadslandgoed “de Kemphaan” in Almere.

Bij aankomst hebben wij natuurlijk eerst genoten van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Daarna hebben we gewandeld in het Almere Jungle park langs bijzondere planten en exotische dieren. De dieren worden verzorgd door mensen met een beperking, onder professionele begeleiding.

Daarna stond er een heerlijke lunch voor ons klaar.

Vervolgens hadden wij een rondleiding bij de stadsbrouwerij “de Kemphaan”. Met enthousiasme wordt er door vrijwilligers van het Biergilde Gambrinus bier gebrouwen.

Het gilde bestaat sinds 1992 en heeft diverse Nederlandse kampioenen en enkele keurmeesters voortgebracht. In het proeflokaal konden wij 3 soorten bier proeven. “Waterkasteel”, “ Madeleine” en “Oeps”. Bij deze laatste werd een foutje gemaakt in de brouwerij. Het percentage alcohol werd 9,5 % i.p.v.  5 %, vandaar het woord Oeps erbij.

Het was dus een heel gezellig proefuurtje. Na de proeverij nog heerlijk gewandeld over het park. En daarna met de bus richting Obdam waar een aantal dames zich lieten verwennen met een 3-gangen diner bij “de Amethist”.

Het was een mooie dag en het weer werkte mee voor ons.                                                   

                                                                                                                              

Strandwandelen

Op 12 september hebben we met een groepje dames heerlijk op het strand gewandeld in Egmond. Het was prachtig weer en we hebben een mooie zonsondergang gezien. Na afloop van de wandeling gingen we nog even genieten van een lekker kopje koffie.

 

Gerard Wuite, incasso en recherche

Op woensdag 18 september jl kwam Gerard Wuite uit Wognum vertellen over zijn werk als bedrijfsrechercheur, privédetective en de incassodiensten.

Anita opende de avond weer met een mooi gedicht en heette 2 nieuwe leden van harte welkom op onze vereniging. Daarna gaf ze het woord aan Gerard Wuite.

Hij vertelde eerst over zijn opleiding en over zijn werk bij politie en justitie.

In 2007 is hij begonnen als privé-rechercheur, in samenwerking met de politie.

Bedrijfsfraude, verduistering en diefstal komt heel veel voor.

Voor de onderzoeken hiernaar wordt gebruik gemaakt van beeld-en geluidsregistratieapparatuur en satellietsystemen.

Ook internetoplichting kwam aan bod. In openbare gelegenheden met WiFi moet je nooit naar je bankgegevens kijken. Voor je het weet kun je al je geld kwijtraken.

Het opsporen van daders wordt tegenwoordig wel bemoeilijkt door de privacywet, maar via facebook, instagram en twitter vindt hij heel veel. Mensen vertellen daar alles.

Ook kan hij, door een nep-account aan te maken, lid worden van een vereniging waar ook de persoon die hij zoekt, lid van is. Al die gegevens zijn daar bekend.

Hij is ook gevraagd bij Tros Opgelicht “Opsporingsactiviteiten”.

Waar John van de Heuvel en Peter R. de Vries in beeld zijn, werkt hij achter de schermen, om zichzelf te beschermen. Zijn werk is heel breed, o.a. alimentatiefraude, verkrachtingszaken, kinderporno, persoonsbeveiliging. Ook heeft hij aan de zaak van Houten, de ontvoerder van Heineken, gewerkt.

Wilt U meer weten over het onderzoeksbureau, waar Dhr G. Wuite directeur en eigenaar van is, dat kan via www.wuiterechercheurenincasso.nl

Na deze interessante avond bedankte Anita Gerard Wuite, die op een luchtige manier over de inhoud van zijn werk verteld had.

Daarna werd iedereen een wel thuis toegewenst.                                                               

 

Cabaret Zus en Zo

Op woensdag 16 0ktober j.l. verzorgden de dames Groenewoud, Greet, Margriet, Ciska en Liesbeth onder de naam “cabaretgroep zus en zo” onze avond.

Inderdaad, zussen van wijlen pater Kees Groenewoud, die jaren in Afrika (Oeganda) heeft gewerkt.

Na het openingswoordje van Ineke brachten zij veel komische sketches en liedjes naar voren.

De sketches gingen o.a. over de vrouwen van vroeger en de ontwikkeling tot nu.

O.a. de seksuele voorlichting, dat moest men toen zelf maar een beetje uitzoeken.

Over het verval van ons lichaam. Met het ouder worden gaat alles een beetje hangen en de vormen veranderen. Ook de overgang kwam aan bod.

Het werd gelukkig op een luchtige manier naar voren gebracht, dus het was lachen in de goed gevulde zaal.

In de pauze werd er op papier een vraag gesteld. De antwoorden hierop werden na de pauze behandeld. De vraag was “wat zou je voor jezelf wensen als je ernstig ziek bent en je hebt nog maar 5 jaar te leven.” Men hoopte dat de specialist er naast zat.

Maar de meesten wilden toch zo veel mogelijk genieten van het gezin en nog op vakantie gaan. Het gezegde “geniet nu, het is later dan u denkt” was hier wel  op zijn plaats.

De meerstemmige liedjes klonken heel mooi en met een Zuid-Afrikaans liedje mocht de hele zaal meedoen, zelfs tweestemmig en het klonk lang niet gek.

Er stond na afloop een hoed waar je een donatie voor Oeganda in kon doen. Dat bracht nog 85 euro op en de helft van hun gage gaat daar ook naar toe. Dit alles nog in de voetsporen van hun broer Kees Groenewoud.

Iedereen vond het een geslaagde avond. Ineke bedankte de dames en ze werden dan ook verdiend in de bloemetjes gezet.

 

Keezen

Op 20 november jl hadden wij, in plaats van een ontspannende avond een spannende avond. Wij gingen keezen. Bij binnenkomst kregen alle dames een tafelnummer en mocht je je tafel opzoeken en daar blijven zitten, evenals je maatje voor die avond. De koffie werd ingeschonken en na het welkomstwoordje ging men gelijk aan de gang.

Bij de ene tafel ging het spel sneller dan bij de andere. Al met al is de puntentelling na 2 spelletjes opgeteld, het liep toch nog aardig uit.

De prijsjes stonden op een tafel leuk uitgestald en degenen die een prijsje hadden gewonnen konden er één uit kiezen. De eerste prijs ging naar het koppel: Nel en Anny. Er waren ook prijzen voor het tweede t/m zesde koppel. De poedelprijs ging naar het koppel Gitta en Ineke.

Er werd natuurlijk veel gepraat en gelachen. En dat was ook de bedoeling van een gezellige keezavond. Maar het leukste is natuurlijk dat je “opzetters” krijgt en het spel mee kan spelen.