Verslagen 2023

Feestavond 20 jarig jubileum

We zijn als VKO het jaar 2023 goed begonnen. Ons 20–jarig jubileum mochten we vieren op 18 januari met een prachtige feestavond! Eerst was er het genieten van een heerlijk warm en koud buffet, verzorgd door het Wapen van Wogmeer.  Gevolgd door een pauze onder het genot van een kopje koffie of thee met aansluitend het optreden van het Afrikaanse koor Kuzola, wat passie  betekent! De kleurrijk geklede dames oogden vrolijk en enthousiast en droegen ook zeker de Afrikaanse passie uit en wisten deze ook goed op de zaal over te brengen.
De ritmes, klanken en dans onder begeleiding van de bongo gaven  extra energie aan het muzikale optreden. Er werd in verschillende Afrikaanse talen gezongen zoals: Zulu, Swahili, Zuid Afrikaans etc.  Liederen zoals het drietalig Afrikaanse volkslied en een lied over Nelson Mandela.
We werden uitgenodigd om enkele liedjes mee te zingen waaronder ook een lied voor de vrede.
De betekenis van de liedjes werd uitgelegd en droogkomisch aan elkaar gepraat.
De dames hadden in 2011 ook al voor ons opgetreden en het was een hartelijk weerzien.
Al met al kunnen we terugzien op een feestelijk samenzijn! Onze leden gingen, na nog wat napraten, huiswaarts met een flesje  Cava, zodat ze thuis nog kunnen proosten op ons 20-jarig bestaan.
En natuurlijk met heel veel dank aan de vrijwilligers van de Brink en hun bijdrage aan het succesvol verlopen van de avond!

Modeshow 15 maart

Onze VKO bijeenkomst van de maand maart werd niet gehouden op onze vaste locatie de Brink,  maar in de mooie modewinkel van Natasja en Monique namelijk 2Impress in Ursem!
Met terplekke een leuke modeshow en met een ook mooie opkomst van onze leden en introducees.
Wij werden gastvrij ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Vijf leden hadden zich opgegeven om de nieuwe zeer fleurige – en kleurige voorjaarsmode te showen.
Toen de koffie/thee op was liepen de mannequins af en aan in hun afwisselende en schitterende creaties.
Het publiek reageerde zeer enthousiast!  Ze gaven hun ogen goed de kost en hun vingers voelden graag aan de mooie stoffen.  Natasja praatte ondertussen alles met passie aan elkaar met veel informatie over de geshowde kledingmerken met hun kenmerken en de gebruikte materialen.
Na afloop van de show kon een ieder kijken en passen, wat ook veelvuldig werd gedaan!
Met de kortingsbon was het extra aantrekkelijk om aankopen te doen. Daar werd ook graag gebruik van gemaakt en velen gingen met goed gevulde tassen huiswaarts.
We hebben genoten en kijken uit naar het voorjaar om onze nieuwe stelletjes te kunnen dragen.  Misschien wel op onze volgende avond op 19 april!

Medium Grada Kessens

Op woensdag 19 april werd onze avond verzorgd door het medium Grada Kessens. Annet opende de avond met een welkomstwoordje en bedankte Grada dat ze wilde invallen voor Marijke van Maanen, die ziek was. Grada doet helderziende waarnemingen.

De leden mochten een voorwerp of een foto bij haar op de tafel neerleggen van een (overleden) dierbare. Na het oppakken van de foto of voorwerp, vertelde Grada wat er bij haar binnenkwam over die persoon. Zij weet van te voren niets over deze persoon, maar vertelde wat zij doorkreeg van haar helpers. Daarna vroeg zij bij wie die dierbare hoorde en of het klopte wat zij vertelde over hem of haar en dat werd de bijna altijd beaamd. Zelfs door degenen die nogal sceptisch waren. Wij vonden het heel bijzonder dat zij door haar helpers in contact kon komen met onze dierbaren. Na de sessie werd ze bedankt met een mooie bos bloemen en dat zij ons toch weer liet inzien dat er meer is tussen hemel en aarde.                                                                                                                                                                          Ina van der Hulst.

Dagtocht

Onze dagtocht ging dit jaar naar Gouda.
Om precies half 10 vertrok het volle busje naar Gouda. Daar aangekomen liepen we van de parkeerplaats naar de stroopwafelfabriek van Kamphuisen. We moesten even buiten wachten in het zonnetje en werden meteen getrakteerd op een stukje stroopwafel. Eigenlijk heet het officieel “siroopwafel”. We kregen daarna een film te zien over het ontstaan  van het bedrijf en hoe ze er toe gekomen zijn om siroopwafels te maken. Na de film volgde de rondleiding door de fabriek, het rook er natuurlijk heerlijk naar siroopwafel. Het was leuk om het automatische proces van klaarmaken en inpakken te zien. Toen was het tijd voor koffie/thee met natuurlijk een stroopwafel. Ook kregen we nog een ander lekker koekje en een klein glaasje sterke drank.

Na dit leuke bezoek liepen we over de Markt naar het restaurant voor de lunch. Een heerlijke warmen en koude lunch, inclusief een drankje naar keuze.

Daarna volgde een bezoek aan het Stadhuis. Deze staat midden op de Markt, dus dat was  lekker dichtbij. Na de jaarlijkse groepsfoto konden we het Stadhuis bezichtigen. We kregen een rondleiding door de bode die daar al meer dan 25 jaar werkt. Hij wist heel veel te vertellen over het stadhuis dat in 1542 gebouwd is. In de prachtige zaal, die momenteel als trouwzaal gebruikt wordt, vertelde hij over de geschiedenis van het Stadhuis en van Gouda. Toen de  rondleiding klaar was, was er nog vrije tijd om de historische stad te bekijken.

Na deze prachtige dag reed de bus weer naar Obdam. De leden konden kiezen of ze nog mee gingen eten of naar huis. De meesten gingen lekker mee naar restaurant Pizza-Station. Wegens files kwamen we daar wat later aan. De eigenaar had een heerlijk menu voor ons samengesteld.
Steeds werd er weer een nieuw gerecht op tafel gezet. Dit was een mooie afsluiting van de dagtocht.

Vrouwen Kontakt Obdam wenst iedereen een mooie zomer en tot ziens op 27 september (of misschien eerder met het strandwandelen.)                                                         Ina van der Hulst