Verslag 2020

Band Zo was Ut                                                                                                                    door Lida Poel
Op woensdag 15 januari  jl. hadden wij een fantastische avond met de Band “Zo was Ut. Anita heette iedereen welkom en las weer een mooi wintergedicht voor over sneeuw. Jammer dat wij, en vooral de jeugd, dit nog niet meegemaakt hebben deze winter. Daarna nam Margret, de zangeres van de band, het woord over en begonnen zij met hun optreden voor een volle zaal. Zij zongen vooral covers uit de jaren 60 en 70 zoals: Hello Mary Lou, Send me the pillow en I love Corina. Ook het instrumentale deel, o.a. van de Shadows was prachtig, gespeeld door een drummer en 3 gitaristen. Nana Mouskouri was ook uitgenodigd en zij zong een heel mooi nummer. Daarna werden haar armen een meter langer, zodat zij bijna iedereen een hand kon geven. Dat was natuurlijk lachen. Margret gebruikte tijdens haar optreden de hele zaal en kreeg het voor elkaar dat iedereen meedeed, ook de vrijwilligers. Er werd gedanst, getwist, een armpje door en van voor naar achter, van links naar rechts bewogen. Na de mooie nummers Ramona, Oh Carol, little banjo-boy kwam Margret in een lachwekkende outfit op, met het nummer: Nee Karel, nee Karel, niet vandaag. Ook dit was weer hilarisch. Iedereen heeft heel erg genoten. Anita heeft tijdens haar bedankwoordje ook nog de 6 nieuwe leden welkom geheten. Hun eerste avond bij ons vonden zij geweldig. De band werd bedankt met een leuke attentie en allen gingen voldaan naar huis.

Jaarvergadering
Ineke begon met een mooi welkomstwoordje. Er waren geen opmerkingen over de notulen. Daarna las Ina de mededelingen voor. De financiën werden besproken. Lida ging daarna het jaarverslag voorlezen. Zo verliep de jaarvergadering voorspoedig en kon Anita met de rondvraag beginnen. Er waren geen op- of aanmerkingen. Hierna werden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Ook Anita, Ria en Ellen kregen een bloemetje. Zij verzorgen voor onze leden 2x in het jaar een bioscoopbezoek en 2x in het jaar een excursie naar diverse musea. Hier is al veel belangstelling voor. Na een korte pauze gingen wij gezellig bingoën. De prijzentafel, die door onze eigen leden is geschonken, stond uitbundig uitgestald.
Na 3 rondes werd het tijd voor een consumptie. De leden kregen een gratis borreltje, aangeboden door het bestuur.  Daarna speelden wij nog een aantal rondes en zo kwam het dat alle dames weer met een prijsje naar huis gingen, nadat de avond was afgesloten.

Verteller over Amsterdam
Na een lockdown en de vakantie is onze eerste avond volgens de regels corona-proof goed verlopen. Ineke las een mooi gedicht voor na het welkomstwoordje en kondigde daarna Dhr. Gerard Voortallen aan voor zijn voorstelling “Snuffelen aan Amsterdam”. Er was professionele geluids- en beeldapparatuur aanwezig. In zijn voordracht passeerden verhalen en anekdotes over volks-gebruiken, volksoproeren, porders, bruggentrekkers, straatventers, allemaal beroepen van vroeger, de revue, evenals ’t Waterlooplein, standwerkers, muzikanten en cafés, o.a. Rooie Nelis waar de eerste 8 afleveringen van het Schaap met de 5 Poten werd opgenomen. Ook kwamen bijzondere gebouwen, zoals het paleis op de Dam aan bod. De presentatie werd op een vlotte, ludieke manier naar voren gebracht.
Amsterdam, de stad aan de Amstel, en wist U dat Amsterdam ongeveer 1200 bruggen telt, 900 kroegen en 180 nationaliteiten?
Wij hebben allen genoten van zijn show. Na het slotwoordje werden alle dames nog verrast met een heerlijke doos bonbons, vanwege het gemis van een aantal avonden.

Film: A Star is Born.
Op  woensdag 21 oktober zou Verkeersschool  Hoek Bouma ons vertellen over de nieuwe verkeersregels. Helaas kon dat door de corona-regels niet doorgaan. In plaats daarvan konden wij genieten van een Amerikaanse muzikale, romantische film `A Star is Born` uit 2018.
De tafels in de Brink stonden keurig verspreid met 2 stoelen eromheen. Alles verliep keurig “Corona-proof“. Na het welkomstwoordje van Ina konden wij genieten van de film.
Jackson Maine (Bradley Cooper) is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat, als hij een getalenteerde onbekende zangeres Ally (Lady Gaga) ontdekt.
Terwijl de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen, laat Jackson Ally debuteren tijdens zijn concert en brengt haar daarmee in de spotlight en in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally, begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan. De drank en de drugs werden hem uiteindelijk fataal.
Bradley Cooper kreeg in 2019 een Oscar voor de beste acteur en Lady Gaga voor de beste actrice. Ook werd de film A Star is Born genomineerd als beste film in 2019.
Na afloop van de film deed Ina het afscheidswoordje en met de mededeling dat hopelijk onze volgende bijeenkomst gewoon door kan gaan.